dissabte, 29 de març del 2008

Futbol: des de la vergonya

Escric aquestes linies quan encara no ha acabat el puto-betis Barça. S'ha perdut un partit que es guanyava per 2 a zero.

Aquesta tarda he vist el Bolton-Arsenal, amb aquest últim perdent dos a zero també i remontant el partit amb deu. L'Arsenal és un equip amb esperit, el Barça no. La culpa es pot dividir, potser masses multimilionaris amb títols, potser un entrenador que no entrena, potser... jo que sé, però fem pena. Com pot ser que amb els noms que es passegen per can Barça es fagi aquest ridícul. On estan les ganes de guanyar?

En un altre post ja vaig dir que el primer de la llista és en Frankie, sens cap mena de dubte. És un entrenador per anar de menys a més, per a mantenir no. Necessitem com a aigua de Maig un nou entrenador amb els collons ben posats i tregui petroli d'on no n'hi ha. Però algú pensa que no aniriem primers amb aquesta plantilla si Capello o Mourinho o Scolari entrenessin al Barça. Vivim massa del passat, no s'obren els ulls quan l'any anterior ja va ser un fiasco garrafal. S'ha fitxat bé, però l'error es deixar el manso que no entrena, perque el Barça és un equip mal entrenat, des de molts punts de vista; no es planteja la tàctica, la posició dels jugadors és nefasta, no s'assaja res, la forma física és lamentable, avui no s'han fet be els canvis (i és una cosa que usualment Rijkaard fa malament), com se li acudeix treure a Bojan? Com ja vaig dir, al rínxols se li ha acabat el crèdit , JA!

Des de la guineueta

15 comentaris:

Guinauetenc ha dit...

Me cagon la mare que va parir el fumeta i la mare que els va parir a tots, CONY!!!!!

Albert ha dit...

Com em sona tot això... Ho he sentit (potser amb alguna variant) de Serra Ferrer, de Van Gaal, de Cruyff, de Venables, de Robson (que simpàtic el recordem ara que han passat els anys), de Reixac... Al meu parer, l’entrenador ha demostrat que sap fer les coses be, però per mi es quasi un 70% del problema la motivació, concentració i estat anímic dels jugadors, però potser aquest tema no interessa tant. Dubto que l’Sport es vengués massa fent articles de psicologia en lloc de un sobre la poca credibilitat de Rijkaard o de si ens agradaria que vingués Maurinho.

Una bona solució potser seria entregar un carnet d’entrenador a un soci o simpatitzant per entrenar un equip de veterans del barça (o alguna variant per l’estil) sense cap tipus de prova o examen previ. De fet, tots han demostrat una solvència contrastada.

Guinauetenc ha dit...

Si a mi Rijkaard (amb lo que m'ha costat saber escriure bé el nom) no em cau malament. És un bon gestor d'un equip que ho ha de gunyar tot, on la motivació, concentració i estat anímic que parles es donen naturalment. Però quan s'ha de tocar la cresta als que no rendeixen s'està veient què passa.

Un bon adeu, agraiments i fins una altra.

I dels sozis i patitzants més val no parlar-ne que seràn els que xiularàn l'equip s'ara fins al final de temporada.

ol-lop ha dit...

Ets un culé típic. A vegades tinc enveja sana dels aficionats anglesos, els bons, es clar, que si el seu equip está perdent per 5 gols segueixen cantat. Sempre he pensant que la afició del barça és patética. Però avui, un "menda", a anat dient a tothom que sóc culé, i qué passa?
Errors, molts, primer, els jugadors són com els aficionats quan guanyan, de puta mare, quan perden, dons una puta kk.
Segon, si pogués cambiar, el cruyff, cap a holanda, la directiva, perque se´l creu. Els jugadors que no creguin que tots és possible. I si pogués els aficionats, però això no puc fer-ho, per això seguirè cantant el barça, barça, barça ... tot sól.

Guinauetenc ha dit...

Ol-lop estic d'acord en que la puta genética és indefugible; el mecagon cony, la mare que els va parir i tot el seguit d'improperis que tot típic culer diu. Però no em de perdre de vista que l'afició és un cul, i l'enveja pel seguidor anglès és sana, envejable i objectiva.

Tens raó, és ara quan es demostra qui és un bon afeccionat i qui no. M'he deixat emportar pel mal ancestral català, el català emprenyat, que sembla que sigui l'espècie més abundant al Camp Nou.

Ole tus huevos Pollo!! Jo m'uneixo en el teu cant solitari de FORÇA BARÇA!!! (això últim dit amb el cor comprimit per una emoció tipus "You'll never walk alone").

Guinauetenc ha dit...

Aaaahh! i gràcies per comentar.

Supermanente ha dit...

No crec que sigui incompatible criticar certs comportaments de jugadors, entrenadors i presidents (que en qualsevol cas estan de pas), i recoltzar l'equip. De fet, criticar certes coses, vol dir que t'importa el que passa i vols que millori.

El recoltzament incondicional, a l'entitat, la critica, als que en formen part.

En qualsevol cas estic d'acord en que hi ha certs culers que només se'ls sent per criticar i es dediquen a xiular a la mínima als jugadors (aixó també passa en altres equips, no ens enganyem) i aixó perjudica més que no pas ajuda.

El problema que jo veig ara no és aquest. El que més emprenya, és que el cicle ha acabat massa aviat per una falta d'actitud i compromís de certs jugadors i aixó sí que s'ha de criticar i, probablement, amb altres factors que no es poden controlar, són la raó dels mals d'aquest equip.

Pel que fa a l'entrenador, s'ha demostrat que és un bon gestionador de vestuari, però un discret técnic.

Per acabar voldria dir que jo, el que envejo dels clubs anglesos, és l'ambient que hi ha als camps, a banda de si animen o no, si el seu equip perd 0-5. Segurament, si el seu equip perdés, ampliament, per falta de lluita, es cagarien en la mare que els va parir igual que nosaltres.

Al final resultará que els afeccionats no podem criticar res i ser autòmates animadors. Collons, que directa o indirectament, els paguem els sous a aquesta gent !!!

ol-lop ha dit...

Mai us heu fet la pregunta, es realment el barça com és? o es lo que llegim o volem que veiem?

Si jo cobrés 2000 milions i sé que sòc l´ óstia, aniria a ser recordat de per vida pel do que m´han donat als peus (supermanente te el seu do a la ma dreta, ja m´enteneu.
Per això, crec que hi ha coses rares, es només la festa que es foten? abans s´anaven de festa i fornicaven igual, però jugaven millor.
Conclusió: abans follavan, ara follen. perque abans jugaven i ara no? Falta de compromís? Crec que hi ha algo més.

Supermanente ha dit...

Ol-lop. com que no tens 2000 milions i, evidentment, no tens el do als peus (ni tan sols tens un do a l'hora de fer acudits),no saps el que faries.

Per altre banda veig que t'has inventat una dada... ara van igual de festa que abans i follen igual?

Jo també m'inventaré una altra: Abans anaven de festa un 30% i curraven un 70% i ara s'ha invertit (com Ol-lop).

I quina és, segons tú la raó d'aquests pèssims darrers dos anys? A mi, a part de la falta de compromís i actitud de CERTS jugadors se me'n acudeixen altres factors secundaris...

Espero que la culpa no sigui dels culers... Només faltaria.

P.D. O jo, a aquestes hores, no rutllo, o quan has fet les primeres preguntes t'ha agafat un atac de dislèxia, perque no ho he entès...

Albert ha dit...

Encara ric amb lo les preguntes! Ara no tinc massa temps per comentar, però tinc coses a dir sobre el tema... A veure si tinc un momentet.

Albert ha dit...

Be, comento. En quant a l’afició crec que la culerada es una gran afició i una pèssima animadora de l’equip (si mes no al de futbol).

Estic d’acord amb supermanente en que el que es totalment criticable es la falta de compromís, però caldria valorar-ho a final d’any, i fotre fora els treballadors que els ha mancat justament això. Normalment, a l’hora de la veritat (al juny) ens entra la nostàlgia i ens volem quedar amb aquets jugadors, o pensem que a “tal” jugador, pel fet de ser el millor del mon, no el podem deixar marxar. Ronaldinho ja era un patata l’any passat, si l’hi donem una oportunitat no el critiquem ja al setembre....

No estic d’acord amb lo del fi de cicle. Això son termes periodístics. Si la renovació es fa com toca any rera any no hi ha cicle, hi ha continuïtat amb petits alts i baixos.

En quan a lo de que Frank es un discret tècnic... ho era fa dos anys també? Ho ha deixat de ser?

Ol-lop, 2000 milions o 1000 €, si firmes el contracte, tindrien que ser prou per comprar el compromís del jugador però no la seguretat de que sempre jugarà be. Cap de nosaltres podria firmar això. Si fos així com dius, si que ja els podríem titllar de mercenaris, justament el que el que els critiquem, que ho siguin.

En quan a que abans jugaven millor.... nomes cal fer un repàs als títols. Això si, les festes se les pegaven igual. La nostàlgia ens fa perdre el mon de vista.

Supermanente ha dit...

En referència al tema dels cicles, més que un terme perodístic, em sembla un terme estadístic. Per molt que es renovin poc a poc jugadors, normalment els períodes triompfants o de fracassos (amb altres àmbits com a l'economia també passa), duren una mitja de cinc anys i, en el cas concret del futbol, normalment s'associen als entrenadors i als jugadors més importants. Quan un dels dos, o tots dos falten o fallen, es parla de canvi o fi de cicle.

Per altre banda, per molt que es guanyés els dos anys anteriors, el Rijkaard era abans un discret tècnic i ho segueix sent ara.

Quan no tenia de fer alineacions (perque havia molts lessionats) o quan s'estava en ratxa, gairebé no havia de fer res mes que gestionar el vestuari. Quan les coses començaven a torçar-se i quan ha hagut de preparar o llegir partits i actuar en conseqüència se li ha vist el llautó (em recorda al Del Bosque, son bons gestionadors de vestuaris, però tècnics discrets).

En qualsevol cas, estic totalment d'acord amb terrassa en el primer paràgraf del anterior comentari.

Per mi, els problemes actuals d'aquest equip (i em puc equivocar, perque la majoria son impressions) son:

- Un tècnic discret (ho dic ara i quan guanyavem les dos lligues i la champions).
- ALGUNS jugadors no tenen ni l'actitud ni el compromís necessari. S'han relaxat quan s'han vist a dalt de tot.
- Mala preparació física (la majoria dels equips corren més i tenen més potència) i tàctica (jugades a pilota parada, variació de la tàctica segons evolucioni el partit...)
- Les correccions en el desequilibri de la plantilla han arribat tard o no han arribat (aquest mig del camp i laterals!!!).

En fi, que és discutible, però en una cosa estarem d'acord: tots ens em sentit decepcionats amb el rendiment d'aquest equip, no?

P.D. Veig que aquí ens agrada a tots el futbol com esport (suposo que vosaltres també veieu partits en els que no juga el Barça). En el meu entorn, a part del Ol-lop i pocs més, als altres els hi pela, i només ho valoren com a element socialitzador (cosa que no desprecio en absolut)... però aquest seria un altre debat.

Guinauetenc ha dit...

Ja ho dic al post, vaig veure el Bolton-Arsenal i els de'n Cesc jugaven amb 10 i van remontar un 2-0. Per mi això és compromis i lo altre tonteries.

Mirem el moc que hem tingut contra el Schalke; hi ha dos o tres ocasions dels alemanys que no entren de miracle. El pitjor és que no hi ha sensació de poder guanyar a semis al Manchester, es veu massa clar.

Totalment d'acord amb els anàlisis, només afegir que l'afició blau-grana és molt nombrosa, i que es fan molts socis nadons. Pel demés és d'una vulgaritat esborronadora en certs moments; qui hagi estat en un Barça - equip menor ho haurà vist i sentit.

Albert ha dit...

Be, en lo de que no hi ha sensació de guanyar al Manchester discrepo totalment. Si hi ha alguna cosa que els pot motivar es un partit com aquest. Si hi ha alguna cosa que pot salvar el seu “caché”, es un partit com aquest. Si hi alguna cosa que mou a l’aficionat culé es un partit com aquest. Si hi ha alguna cosa que motiva a la premsa, es un partit com aquest.

Com mes difícil i important sigui el partit, mes números tenim de guanyar-lo. Crec que ara per ara, es una competició bastant factible per guanyar. Si els jugadors es motiven per fer-ho es clar que es una combinació mortífera, ja que son els millors del mon (un per un).

Per cert “supermanente”, no soc especial entusiasta del futbol. M’agrada veure algun partit de tant en tant, escolto programes d’esport per la radio i soc culé, però m’esgota tot el que envolta futbol.... encara que m’agrada analitzar les coses d’un altra perspectiva de la que dona tot-hom. Al final crec que es un esport dels menys tàctics que hi ha, encara que ens fan creure que si. Es una opinió personal.

Una vegada vaig tindre la oportunitat d’assistir a una conferencia d’un directiu del barça, i saps que em sembla? Que tot es tan simple com si entra la piloteta o no, simplement. I el que no sabem es tota la moguda complicadíssima i estudiadíssima que hi ha al darrere de l’esport en si. Vaig veure una gràfica de uns quants equips europeus en la que (en tots ells) els resultats son directíssimament proporcionals a la inversió només trencada per uns alts i baixos temporals (potser això son els cicles que comentaves). Tot plegat es una empresa on la part visible son uns treballadors joves i psicològicament inestables, i tot això amanit amb unes gotes d’atzar.

Guinauetenc ha dit...

En qunat al fàstic que es pot sentir pel mundillo del futbol el comparteixo. Tot són empreses amb uns diners a darrera de la òstia. I potser per aquesta raó els nostres faràn la cagadeta contra el Manchester, tant debó m'equivoqui, cosa que succeix habitualment, però no crec que la motivació fagi el suficient acte de presència, dic suficient perque sens dubte estaràn motivadíssims encara que enfront tindràn (deu ho vulgui, no sigui cas que la cagadeta la fagin a casa contra el Schalke, amb els putos culers amb la mocadorada, els crits als propis jugadors ...etcétera) l'equip-empresa més potent d'Europa.

De fet això que apunto en el parèntesi crec que serà el que passarà, té una pinta molt Metz o Dínamo de Kíev. Aquest any fa pensar en això, al Mandril i Villarreal em remeto.

Tant debó m'equivoqui.

Amics de pas