dilluns, 21 d’abril del 2008

Per fi plou (i la seva banda sonora).

Ja torno a respirar una mica, al bloc i a la vida. No del tot, però la cosa ja canvia. Gracies a tots els que han col·laborat per que així sigui. Un canvi de casa es complicat, sempre me’n oblido.

Fa uns dies que tenia pendent aquest petit joc. L’altre dia va ploure (benvinguda pluja!) i vaig voler enregistrar les imatges del moment. Sempre m’ha agradat el tema de
combinar imatges amb música (a vegades millora molt el resultat) i vaig pensar en fer-ho per després penjar-ho al bloc. De fet, el resultat m’agrada força, però potser la banda sonora original es molt millor que la versió doblada (com en la majoria dels casos). Us deixo les dos versions per que opineu vosaltres mateixos/es de quina us agrada mes.

Versió amb música. (Veure al Youtube).


Versió original. (Veure al Youtube).


Potser aquest podria ser el peu per un proper post sobre el doblatge i de si val la pena seguir doblant el cinema i perdre’ns l’essència i la bona feina dels actors (o no) d’un film en versió original. Inclús podríem opinar de si val la pena seguir lluitant per la batalla perduda del doblatge en català o concentrar tots els esforços en subtitular en català. Segur que també es mes económic.

Des de Terrassa.

6 comentaris:

Guinauetenc ha dit...

Bona idea. Les gotes lliscant pel cristall junt amb el so original tenen una força real. En la doblada, bona elecció de la música, potser queda més deslluït l'efecte de la natura.

L'imatge té gran força poètica, un minimal art inspirat, un bon pla per a una pel·lícula de Wong Kar Wai.

Supermanente ha dit...

Per donar alguna idea, no podria fer-se amb el so original i la música conjuntament (modulant convenientment el so de cadascun) ?

Per cert, aquest segon paràgraf del darrer comentari és molt pedant, hauria de escriure's a la pedantoteca, no? ;)

Guinauetenc ha dit...

Vale, la següent vegada diré "el puto xino que fa pelis lentes". Així no quedaria pedant?

Supermanente ha dit...

En qualsevol cas, el canvi de to no li treu la pedanteria de la frase (la variant seria equivalent a un poligonal pedant). És que lo de "minimal art inspirat" també té tela.

Coi no t'emprenyis, reconeix que has tingut un "ramalasso" pedant (tots en tenim algun cop), que no passa res !!!! jejeje ;)

Guinauetenc ha dit...

No havia caigut amb lo de "minimal art inspirat". La veritat és que no tinc perdó de deu.

Albert ha dit...

No dic res de lo de pedant, que soc part afectada.

Lo del so conjunt ho he provat clicant al play als dos videos a la vegada (una mica cutre, ho se)i la veritat es que Supermanente te raó, queda prou be.

Amics de pas