divendres, 23 de maig del 2008

Reciclatge (I)

Aquest text el vaig escriure el 23/5/06, o sigui, fa dos anys i el comparteixo perquè a pesar que no expressa amb exactitud allò que voldria dir s'hi apropa una mica. Diu així:


"Hi ha una sensació – així, amb aquest substantiu, només ho puc qualificar – que em produeix la convivència amb “pijos”. Entenent com a convivència haver transitat pels seus barris i pobles, i com a “pijos” les persones de nivell adquisitiu mig – alt que ostenten algun objecte o fan alguna activitat que el fan palès. És un estat que em transporta a un dia lluminós, en un entorn privilegiat, o sigui, un paisatge barreja de mar i muntanya, en una casa gran, espaiosa, amb línies rectes i estil minimal art, amb vistes a un jardí quasi bosc, amb una piscina amb perspectiva sobre un penya-segat, i unes noies d’anca fina, llavis molsuts i mirada despreocupada que demanen anar, a la caleta de la vora, a banyar-se despullades, barrejar els seus cossos amb les aigües color turquesa.

És l’emoció caramel·litzada del luxe fet aire i aquella percepció intangible que l’endemà no hi ha cap obligació, no hi ha cap examen ni patró que amoïnin, res desagradable. Hi ha una renda que és com una font que no deixa de rajar, i els desplaçaments es fan amb prestigi sobre rodes o amb embarcacions que faran veure contrades en moments solitaris, fora de la gernació treballadora, la massa.

Aquestes sensacions les he tingut quan he estat a Begur i al barri de Sarrià. Quan he vist gent sortir de cases vora la mar o en un carrer ple d’encant, acompanyats d’éssers femenins angelicals, conduint baluernes exclusives. Deixant a entendre que el gust per allò plaent i còmode és ordinari i habitual."

Des de la guineueta.

13 comentaris:

Guinauetenc ha dit...

He contestat a "Economia".

Albert, hi ha algun software per a detectar comentaris en altres posts? Perquè si no existeix seria una bona eina per posar al mercat internàutic. Com a idea no està malament, lo "xungu" és dur-la a terme.

Supermanente ha dit...

Quan algú posteja, no t'envien un correu electrònic? El administrador de la pedantoteca em va comentar, si no recordo malament, que a ell li envien.

Guinauetenc ha dit...

A mi mai, ni a gmail, ni hotmail, ni la_mare_que_els_va_parir_mail.

Potser és un servei que s'ha de contractar.

Albert ha dit...

Acabo d'activar l'opció. En aquest mateix comentari ja tindriem que rebre un mail.

Albert ha dit...

Efectivament, funciona.

Si algu vol que tambe l'avisi si hi ha algun comentari nou, que ho comuniqui i agrego el seu mail.

Guinauetenc ha dit...

Ja m'explicaràs com ho fas.

Guinauetenc ha dit...

Ja ho he vist, a comentaris - correu electrònic per a la notificació de comentaris.

Penso que aquest servei es podria sofisticar una mica més i fer una espècie de goggle reader però per a bloggers. Una pantalleta emergent que sorgís quan obres el bloc o alguna cosa semblant. Perquè d'aquesta manera sempre has de mirar el mail.

Guinauetenc ha dit...

Per altra banda veig que ningú sent res cap als pijos, encara que sigui enveja, o ganes de follar-los.

Supermanente ha dit...

A mi em vindria de gust follar-me algunes pijes, sino fós perque tenen tota la pinta de maquillar-se i perfumar-se fins i tot el cony...

Ni que sigui per sortir a la web publicitada per en Bcnta holligan...

Bcntaholigan ha dit...

Hi ha encara una especie pitjor que els pijos, i son el " quiero y o puedo" Els que no anirían mai al Bulli si signesi una clàusula de confidencialitat que fes qeu no ho poguesin explicar a ningú. Jo desde aques comentari vull lençar una llança per les mongetes amb butifarra de tota la vida. per últim vull afegir a l'única pija qeu em follaría sería a la filla de un expresident de goven de riure de hiena y bigoti feixista. Me la follaría a cuatre potes y ho grabaría en video per enviarli al seu pare.

Visca la república

Guinauetenc ha dit...

Home entre la pinta que fa el Santi Santamaria i l'Adrià em quedo amb el de l'Hospitalet. Però on hi hagin uns bons llibrets de llom que surti l'aire de rúcula.

Albert ha dit...

Ganes de follar pijos, cap ni una. Les vegades que m'he mogut pels seus barris (mai per plaer), o he tractat amb ells (mail per plaer), acabo amb una barreja entre fastiguejat i fart de riure. Quan tractes amb ells, generalment es generen un munt de miradetes per sobre de l'espatlla.

Evidentment em permeto la llicencia de generalitzar que es totalment free, encara que soc el primer defensor de que això no es pot fer mai.

Superfucker ha dit...

Ei Guineueta, hosties nen quin blog...ets un geiser d'idees,no se ni per on començar en aquest mon primer comentari...només notificar que jo si que sento quelcom envers els pijos...de fet, se m'amunteguen els sentiments en un ampli espectre que va del menyspreu a la compasió,passant per les tentacions de genocidi.
Et diria "felicitats pel teu blog" si dir-t'ho no em semblés una genuina mariconada...

Amics de pas