dimecres, 11 de juny del 2008

Caramelets de la primavera

En aquesta primavera tant plujosa ha aparegut la fruita que amb més facilitat es saboreja:l'albercoc.

Aquestes petites boletes de ping-pong de color vermell i blanc (els rosats per mi no són tan bons) poden arribar a fer passar una bona estona en aquest món de vagues de transportistes, psicosi consumista i desamor. Un producte que quan arriba al seu grau òptim de maduració uneix el plaer degustatiu amb la tranquil·litat nutricional, o això penso. Per mi l'albercoc es converteix en un caramel quan el presiones amb els dits, està flonjo, i la pell no es trenca. Llavors si el mossegues esquinces les seves fibres amb facilitat i l'interior es dissol a la boca, amb dolçor i un passeig pel paladar amelmelenat, sense untuositat, amb la frescor que produeix l'aigua del seu interior. Si, a més, se l'ha posat a la nevera amb una temperatura lleugerament baixa, el punt de fructosa s'esmorteeix donant més to al conjunt.

Són els caramelets que la natura ens regala la primavera, me'ls menjo amb deliri i moderació.

Bon profit.

Des de la guineueta.

2 comentaris:

Albert ha dit...

No soc gaire aficionat a l'albercoc (encara que per afinitat en el nom ho hauria de ser), per`m'han agafat unes ganes boges de menjar-ne. Suposo que ja se’m passaran.

Supermanente ha dit...

Doncs a mi també me'n han vingut ganes de menjar-ne i mira que a mí no m'agraden els albercocs...

Amics de pas